Van Duuren Media bundelt ebook met gedrukte uitgave via Yindo

0

Uitgeverij Van Duuren Media, een van de initiatiefnemers achter het ereadingplatform Yindo, geeft lezers van haar gedrukte boeken een maand lang gratis toegang tot de ebookversie van het boek. Van Duuren Media wil hiermee de Wet op de vaste boekenprijs omzeilen, die het uitgevers verbiedt om direct of indirect korting te geven op de aanschafprijs van een boek.

“De huidige Wet op de vaste boekenprijs staat bundeling van traditionele ebooks en fysieke uitgaven niet toe, zonder dat daar een combinatieprijs voor is aangevraagd”, zegt Bob van Duuren, directeur van uitgeverij Van Duuren Media. “Desalniettemin willen wij lezers van onze boeken graag toegang geven tot een elektronische versie, die niet alleen overal beschikbaar is, maar ook nog eens aanvullende functionaliteit zoals een volledig doorzoekbare tekst biedt. Het is aan lezers van met name onze ICT-gerelateerde uitgaven niet uit te leggen dat heden ten dage voor een elektronische versie van een boek apart moet worden betaald.”

Iedereen die een boek van Van Duuren Media op de website registreert via de actie “Registreer uw boek” krijgt een maand lang gratis inzage in dezelfde titel via het platform Yindo. Van Duuren: “Op dit moment zullen wij de meeste ICT-titels die vanaf nu bij ons verschijnen van deze mogelijkheid voorzien. Het is ons doel om op termijn ook onze andere uitgaven met Yindo-uitgaven te bundelen.”

Van Duuren Media wil naar eigen zeggen met deze actie lezers vertrouwd maken met digitaal lezen en de discussie rond het bundelen van gedrukte en digitale boeken openbreken.

(Via: Persbericht)

Vorig artikelKobo begint Europese invasie via Duitsland en Spanje
Volgend artikelAndroid-besturingssysteem weldra ook in vliegtuigen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in