Android-besturingssysteem weldra ook in vliegtuigen

0

In samenwerking met de Japanse technologiereus Panasonic, heeft de elektronicafabrikant Thales een nieuw in-flight entertainmentsysteem genaamd eX3 ontwikkeld. EX3 is het allereerste entertainmentsysteem voor vliegtuigen dat draait op Google’s besturingssysteem Android.

Het eX3-systeem biedt passagiers niet alleen films en games aan, maar ook nieuws, live televisie, breedband internet, een GSM service en een Facebook-applicatie. Het scherm dat in de zetels van de passagiers ingebouwd zal worden is een touchscreen, dat ook bediend kan worden met een externe controller en in sommige gevallen zelfs als 3D-display kan dienen. Het in-flight entertainmentsysteem zou reizigers bovendien toegang kunnen bieden tot de volledige Android Market. En vliegtuigmaatschappijen kunnen probleemloos eigen applicaties toevoegen aan de basissoftware.

In september 2010 werd al een demo van het product, toen nog in de vorm van een 3,8-inch controller, voorgesteld op een beurs in Long Beach. Nu zou het systeem volledig klaar zijn voor de markt, en probeert Panasonic het aan vliegtuigmaatschappijen te verkopen. Wanneer het eX3-systeem zich daadwerkelijk aan boord van een noemenswaardig aantal vliegtuigen zal bevinden, is dus nog onduidelijk.

Bekijk hier een demonstratiefilmpje:

(Via: De Morgen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in