Windows 7-tablet Mobi One in Nederland verkrijgbaar

0

Sinds vorige week vrijdag is de Mobi One in Nederland te koop. Deze 11,6-inch tablet draait op Windows 7 en heeft een eigen schil om dit besturingssysteem optimaal te kunnen bedienen. Het apparaat is leverbaar in twee versies, vanaf een prijs van 799 euro.

De Mobi One-tablet heeft een 1,66 GHz Intel Atom N450-processor, 2GB werkgeheugen en een schijfruimte van 32GB of 64GB. De versie met 64GB beschikt daarnaast ook over 3G en GPS. Het apparaat heeft een gewicht van 990 gram en meet 295 mm bij 195 mm, met een dikte van 14 mm.

De tablet heeft verder een ingebouwde webcam, een mini-HDMI connector, een USB-aansluiting, een SD-kaartslot en een hoofdtelefoonaansluiting. De Mobi One onderscheidt zich van andere Windows-tablets die nu op de markt zijn door de unieke gebruikersinterface, die erop gericht is het onderliggende besturingssysteem beter te kunnen bedienen via het aanraakscherm. De tablet houdt het volgens de specificaties op een volle batterijlading zo’n 4 uur uit.

De 64GB-versie is vanaf nu te bestellen voor een prijs van 999 euro. De 32GB-versie heeft vertraging opgelopen door de recente gebeurtenissen in Japan. Deze zal binnenkort voor 799 euro over de toonbank gaan. De hardware waarop de Mobi One gebaseerd is, is vergelijkbaar met de hardware van de Wetab die al enige tijd op de markt is. Deze draait echter niet op Windows 7 maar op MeeGo en heeft bovendien de helft minder werkgeheugen. De Mobi One staat verder in andere landen ook wel bekend onder de naam ExoPC.

(Via: Mobi One.)

Vorig artikelAndroid-besturingssysteem weldra ook in vliegtuigen
Volgend artikelAmazon maakt Kindle goedkoper met reclame

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in