De Pers gaat digitaal verder als De Nieuwe Pers

0

Gisteren verschenen er updates van de applicaties van De Pers, onder de naam DNP – De Nieuwe Pers. Via deze iOS- en Android-applicaties en een HTML5-webapp wil het op 1 april gestopte gratis dagblad De Pers een digitale doorstart maken.

Met de applicaties kun je zelf je digitale krant samenstellen uit de verschillende onderdelen van De Nieuwe Pers. Op dit moment lopen daar vooral nog columns, hoogtepunten van de afgelopen 5 jaar en blogs over de ontwikkeling van de nieuwe krant in. “We hopen de inhoud snel uit te kunnen breiden met nieuwe artikelen, maar dat gaat – denken we – nog een paar weken duren.”

Wat precies het verdienmodel wordt van de nieuwe krant is nog niet bekend. Wel is voor de makers duidelijk geworden dat er bij lezers de bereidheid bestaat om te betalen voor een krant als De Pers. “Dat De Pers ondanks alle toestanden waarde heeft, dat geloven we inmiddels wel.”

Toch is nog niet zeker of de nieuwe krant als digitale krant een lange toekomst zal krijgen. De redactie: “We houden u in blogs ook op de hoogte van de voortgang van onze doorstart. De perspectieven zijn gematigd zonnig, maar nog niet zomers.”

(Via i-Pers.)

Vorig artikelYouTube-bedenkers bereiden online magazineservice voor
Volgend artikelYahoo wil ebooks goedkoper maken door advertenties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in