Worldreader boekt succes in ontwikkelingslanden met mobiele applicatie

0

Wereldwijd maken zo’n 500.000 lezers actief gebruik van de mobiele app van Worldreader, een stichting die digitaal lezen wil stimuleren in ontwikkelingslanden. Worldreader ontwikkelde een lees-app voor zogenaamde ‘feature phones’, niet-smartphones, die inmiddels op 5 miljoen telefoons in Afrika, Azië en de rest van de wereld geïnstalleerd is.

De app Worldreader Mobile is het afgelopen jaar getest en kwam gisteren officieel uit de bètaperiode. “Er zijn meer mobiele telefoons dan tandenborstels op de wereld”, zegt David Risher, oprichter van Worldreader. “Tegelijk met ons groeiende ereaderprogramma zorgt Worldreader Mobile ervoor dat we in contact komen met miljoenen van de armste mensen en ze kunnen voorzien van boeken die ze nodig hebben om hun leven te verbeteren.”

Worldreader begon in 2010 met de verspreiding van Kindles in Ghana, met ondersteuning van partners als Amazon. Dat bleek aan te slaan, inmiddels zijn er zo’n 10.000 Kindles op scholen verdeeld in voornamelijk Afrikaanse landen.

Met de Worldreader Mobile-app kunnen mensen in ontwikkelingslanden ook zonder ereader boeken lezen. In de app staan 1200 gratis ebooks afkomstig van diverse uitgevers en in diverse genres. De meest gebruikers van de app leven in India, Nigeria en Ethiopie, maakte Worldreader bekend. Ze lezen gemiddeld 19,5 miljoen pagina’s per maand in de app, wat omgerekend ongeveer 17.000 boeken van rond de 200 pagina’s is. 82 procent van de lezers is man, en 90 procent tussen 16 en 35 jaar. De meest actieve gebruikers zijn echter vrouw, namelijk 70 procent van de ‘power users’. Zij lezen gemiddeld 17 boeken per maand in de app.

(Via PaidContent)

Vorig artikelBarnes & Noble richt zich op selfpublishers met Nook Press
Volgend artikelSmashwords heeft internationale ambities

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in