Smashwords heeft internationale ambities

0

Steeds meer schrijvers ontdekken Smashwords als uitgeefplatform. Smashwords is al de grootste onafhankelijke selfpublishing-website ter wereld, maar oprichter Mark Coker wil dit graag verder uitbreiden. De site richt zich steeds meer op andere talen dan het Engels. Ook Nederlandstalige auteurs ontdekken de mogelijkheden van dit platform.

De afgelopen anderhalf jaar heeft Coker samen met vrijwilligers zijn handleiding “Smashwords Style Guide” in andere talen vertaald, waaronder het Nederlands. In de bestsellerlijsten op de site duiken nu steeds vaker titels in andere talen dan het Engels op. Coker: “Nu is de rest van de wereld bezig met een exponentiële groeifase. Voor de Amerikaanse markt is het inmiddels onmogelijk nog ieder jaar te verdubbelen of verdriedubbelen.”

Via Smashwords kunnen schrijvers hun boeken makkelijk verkopen op de platformen waar ook de gevestigde uitgevers en auteurs te vinden zijn. Smashwords distribueert namelijk ebooks naar onder meer Kobo, Apple en Barnes & Noble. Binnen een week kan een onafhankelijke auteur zijn boek al in de iBookstore geplaatst hebben. En dat kan lonen, want Apple licht geregeld zelf-uitgevende auteurs uit. Onder de noemer Breakout Books heeft het bedrijf zelfs een aparte categorie voor succesvolle selfpublishers.

Ook steeds meer Nederlandse schrijvers weten het platform te vinden. Via de site zelf is het nu nog lastig filteren op enkel Nederlandstalige content, maar wanneer je zoekt via Google vind je tientallen Nederlandse boeken die alleen al dit jaar op Smashwords gepubliceerd zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in