Amazon koopt populaire stripboekenapp Comixology

0

Naast de markt voor papieren boeken en ebooks heeft Amazon nu zijn zinnen gezet op de stripboeken. Gisteren maakte het bedrijf bekend dat het de app Comixology overneemt. Hiermee krijgt Amazon in een klap de grootste speler op het gebied van digitale strips in handen.

Vorig jaar was de iPad-app Comixology de best verdienende niet-game app in de App Store van Apple. In 2013 verkocht het bedrijf achter de app in totaal 4 miljard pagina’s aan digitale strips.

Vooralsnog zal Comixology niet volledig ingelijfd worden maar als apart bedrijf blijven bestaan. De overname zal er vooral op gericht zijn om de stripboeken van Comixology goed beschikbaar te maken op het Kindle-ecosysteem.

Comixology is de nieuwste aanwinst in een reeks overnames die Amazon de afgelopen tijd deed. Ruim een jaar geleden nam het bijvoorbeeld de populaire boekencommunity GoodReads over en enige tijd later kocht het de Nederlandse displayontwikkelaar Liquavista van Samsung.

Vorig artikel‘Illegale’ ebooks downloaden voortaan verboden in Nederland
Volgend artikelMeer lezers van papieren én digitale boeken
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in