Maleisië geeft gratis netbooks aan scholieren

0

De Maleisische staat stelt netbooks beschikbaar voor scholieren in het vijfde jaar. Zo’n 23.000 studenten krijgen gratis een netbook. De eerste 15.000 zijn al verscheept.

De netbooks beschikken over internet. Op deze manier wil Maleisië het onderwijssysteem hervormen en studenten voorbereiden op en pas houden met mondiale trends.

De eerste netbooks zijn nog “made in Taiwan”, maar de staat wil deze zelf gaan produceren. Er moeten dan zo’n 10.000 netbooks per maand van de band rollen, die verdeeld gaan worden onder de leerlingen. Er worden ook zo’n 100 studenten informatietechnologie gerecruteerd om leerlingen en leerkrachten te leren omgaan met de notebooks.

Het ebook project moet leerlingen verlossen van zware tassen en zorgen voor goede kwalitatieve en digitale schoolboeken, zodat ze goed onderwijs krijgen en geen schouder- en rugproblemen. Gezien de problemen die Nederland heeft met te zware tassen op de middelbare school en pabo-studenten die niet meer kunnen rekenen, lijkt het me geen gek idee voor de Nederlandse staat om dit over te nemen. Misschien net als Californië: open source boeken voor leerlingen. Minister Plasterk, leest u mee?

(Via: The Star.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in