Goedkope Kobo eReader concurreert met Kindle

0

Sinds afgelopen vrijdag kan de Kobo eReader in de VS besteld worden. De ereader wordt vanaf 17 juni geleverd. In Amerika wordt de ereader gezien als een grote concurrent voor de Kindle en de Nook, vooral vanwege de prijs. De Kobo eReader kost namelijk 149 dollar, terwijl de Kindle voor 259 dollar te koop is.

De Kobo eReader is een van de eerste eInk-ereaders die onder de psychologische 150 dollar grens duikt. Het apparaat kwam op 1 mei in Canada op de markt en wordt daar verkocht via de boekwinkels van moedermaatschappij Indigo. In de VS wordt de Kobo eReader in samenwerking met de boekwinkelketen Borders op de markt gebracht.

De prijs van de Kobo eReader is met name zo laag omdat de ereader uitblinkt in eenvoud. Hij is gebaseerd op hardware van Netronix en heeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Kindle, geen wifi of 3G. Wel is het apparaat uitgerust met bluetooth. Hiermee kan je boeken van de ereader naar een aantal smartphones verzenden en daarop verder lezen. De Kobo eReader komt met honderd voorgeïnstalleerde boeken uit het publieke domein en biedt ondersteuning voor ePub en PDF-bestanden.

De Kobo eReader is nog niet in Nederland verkrijgbaar. Kobo heeft aangegeven later dit jaar het apparaat wel in meer landen op de markt te willen brengen, maar lijkt zich vooralsnog niet op Europa te richten.

(Via: Borders.)

Vorig artikelChina wil regulering groeiende ebookmarkt
Volgend artikelWelke ereader heeft de langste batterijduur?
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in