Google wordt grootste ebookwinkel ter wereld

0

Vorige week werd bekend dat Google Editions waarschijnlijk nog de komende zomer van start zal gaan. Hoewel Google zelf al vele boeken in gedigitaliseerde vorm heeft, is de steun van uitgevers nog steeds cruciaal. Japan Today meldt nu dat vrijwel alle Amerikaanse uitgevers hun medewerking aan Google’s ebookwinkel zullen verlenen.

Volgens Japan Today heeft Google inmiddels de medewerking van meer dan 25.000 uitgevers. Of dit aantal wereldwijd is of dat het alleen om uitgevers uit de VS gaat wordt uit het artikel niet helemaal duidelijk. In ieder geval zou het grootste deel van de Amerikaanse uitgevers via Google ebooks aan willen gaan bieden. Google hoopt door afspraken met uitgevers uiteindelijk zo’n twee miljoen betaalde ebooks aan te gaan bieden. Dit komt bij het aantal van twee miljoen boeken uit het publieke domein die Google nu al aanbiedt, zodat het totale aantal ebooks rond de vier miljoen uit kan komen.

Het grote voordeel van Google’s model is dat het in principe platformonafhankelijk is. Dit is in tegenstelling tot de ebookwinkel van bijvoorbeeld Amazon, waarvan de ebooks alleen met behulp van door hen ontwikkelde apps op andere apparaten dan de Kindle kunnen worden gelezen. Boeken uit de Apple iBookstore kunnen alleen op de iPad gelezen worden.

Als de cijfers kloppen zou Google in een klap de grootste ebookwinkel van de wereld worden. Amazon heeft bijvoorbeeld ‘slechts’ zo’n 500.000 ebooks in de aanbieding, en Apple zelfs maar 60.000. De intrede van Google in de ebookhandel zal ongetwijfeld leiden tot een enorme boost van ebookverkopen en ebookgebruik. De groei van de digitale uitgeefwereld kan daardoor dit jaar nog wel eens een stuk sneller gaan dan al verwacht werd.

(Via: Japan Today.)

Vorig artikelWelke ereader heeft de langste batterijduur?
Volgend artikelLiquavista ereaders halverwege 2011 beschikbaar
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in