Nokia brengt lees-app naar (een deel van) Europa

0

Nokia rolt zijn lees-app voor de Lumia-modellen één dezer dagen uit in een groot deel van Europa, al hoort ons land daar voorlopig nog niet bij. Volgens het bedrijf maakt een ruim aanbod aan ebooks in lokale talen de Nokia Reading-service uniek.

De Finse multinational lanceert zijn Reading-app – geschikt voor de Lumia 900, 800, 710 en 610 – de komende dagen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Rusland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Later op het jaar volgen andere landen, waaronder vermoedelijk ook Nederland.

In de bijbehorende ebookstore zullen gebruikers een ruim assortiment gratis klassiekers en Engelstalige titels terugvinden, maar vooral ook ebooks in hun eigen taal. Daar ligt volgens het bedrijf de sterkte van Nokia Reading.

Het ClearBlack-display van de Lumia-apparaten moet een overdadige glans weren, en dankzij Microsofts ClearType-technologie zouden de lettertjes haarscherp weergegeven worden. ‘De mensen die bezwaar hebben tegen het lezen van ebooks op smartphones, zijn degenen die het nog nooit geprobeerd hebben op een Lumia-apparaat’, zegt John Mason, directeur van Nokia Reading. ‘Eens ze het uitgetest hebben, zeggen ze haast altijd dat het beter gaat dan ze gedacht hadden.’

Nokia plant reeds enkele toevoegingen aan hun Reading-service, waaronder audiobooks en een nieuws-stream die toegang biedt tot lokale en internationale magazines.

(Via: CNET)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in