Volledig oeuvre van Lulu Wang nu beschikbaar als Windows 8 apps

0

Schrijfster Lulu Wang heeft alle tien haar boeken beschikbaar gemaakt als Windows 8 apps. Volgens de schrijfster zijn de Windows 8 apps eenvoudig en goedkoop te ontwikkelen en biedt de techniek voldoende beveiliging tegen ongewenst kopiëren.

Lulu Wang experimenteerde al eerder met digitaal uitgeven: vorig jaar verscheen van haar hand de digitale boek app Nederland, wo ai ni voor iOS en Android. Deze app kwam in België op de markt onder de titel Regenland, wo ai ni. Deze apps werden speciaal voor tabletgebruikers voorzien van interactieve en multimediale elementen.

De reden dat Lulu Wang haar eerder verschenen boeken niet als epubs maar in de vorm van apps op de markt brengt is dat deze minder eenvoudig te kopiëren zijn dan gewone ebooks, zonder dat het gebruiksgemak hieronder te lijden heeft. Voor het omzetten van haar boeken naar Windows 8 apps maakte de schrijfster gebruik van het gratis beschikbare MyBookApp. De apps kosten €5,99 of €7,49 en zijn te lezen op pc’s, tablets en smartphones met het meest recente besturingssysteem van Microsoft.

Lulu Wang: “Dankzij de geavanceerde techniek zijn Windows 8 book apps veel minder kopieergevoelig dan ebooks. DRM houdt weliswaar illegaal kopiëren enigszins tegen maar maakt het lezen van ebooks moeilijk en soms zelfs onmogelijk. Tevens is het toepassen van DRM niet goedkoop. Daarom bieden sommige auteurs en uitgevers hun ebooks onbeschermd aan met alle gevolgen van dien. Anderen wagen de stap naar digitalisering niet en missen de boot op deze groeiende markt.”

De Windows 8 book apps worden 23 mei feestelijk gepresenteerd in Orient Plaza te Nijmegen. Naast een lezing over de Chinese cultuur geeft Microsoft Nederland een demonstratie van Windows 8.

Vorig artikelMicrosoft overweegt digitale activiteiten Nook Media te kopen
Volgend artikelSony richt zich met flexibele ereader op studenten
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in