Mogelijk doorstart voor iRex

0

Volgens het Financieele Dagblad hebben verschillende buitenlandse partijen belangstelling getoond voor het in zwaar weer verkerende iRex. Bewindvoerder Martijn Kemps verkent momenteel de mogelijkheden voor een doorstart van iRex Technologies, dat van de week surseance van betaling aanvroeg.

iRex kwam naar eigen zeggen vooral in de problemen door de vertraging die de verkoop van de iRex DR800 in de VS opliep. Volgens Kemps heeft iRex een schuld van minimaal 5 miljoen euro. Hij verwacht volgende week meer duidelijkheid over eventuele bedrijven die nu geld in iRex willen steken.

Kemps meldt dat zowel partijen uit Azië als de VS belangstelling in een overname van iRex hebben. “Het is een gekkenhuis. Er komen steeds meer partijen bij. Het gaat hier ook om geweldig mooie e-readers.” Die partijen hebben niet alleen interesse in de producten van iRex, maar ook in de technische knowhow. Het Eindhovense bedrijf, met dertig mensen in dienst, is nu nog eigendom van een groep Amerikaanse investeerders en een Nederlandse investeerder (Main Capital).

Op internet wordt intussen druk gespeculeerd over de werkelijke oorzaken achter de problemen van iRex. De tegenvallende verkoop van de DR800 in de VS is volgens velen slechts een onderdeel van de oorzaken. Volgens The Big Money ligt het ook aan een bredere trend in ereaderland. Bedrijven als Amazon en Barnes & Noble hebben succes met hun ereaders, enkel omdat ze een groot bedrijf met veel klanten achter zich hebben. Consumenten die een ereader van bijvoorbeeld Amazon kopen, weten dat ze bij Amazon ook terecht kunnen voor de ebooks en lopen zo minder risico dat hun product bijvoorbeeld ineens niet meer ondersteund wordt.

Volgens anderen ligt het met name aan de hoge prijs van de ereaders van iRex. En de bezoekers van eReaders.nl denken dat de problemen misschien ook te maken hebben met de slechte communicatie met klanten en de gebrekkige klachtenafhandeling.

(Via: Financieele Dagblad.)

Vorig artikelEbooks en ereaders nog niet populair in Vlaanderen
Volgend artikelSpaans ebookplatform Libranda officieel gepresenteerd
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in