Spaans ebookplatform Libranda officieel gepresenteerd

0

Afgelopen woensdag werd in Madrid het nieuwe Spaanse platform voor ebooks Libranda officieel aangekondigd. Libranda is opgezet als distributieplatform en moet de nog beperkte Spaanse ebookmarkt op stoom brengen.

Libranda zal op 15 juli in een bèta-fase beginnen met het aanbod van vijftien uitgevers. Het platform verkoopt de ebooks niet zelf, maar levert dan aan acht deelnemende online winkels. De volledige lancering zal op 15 september plaatsvinden. Tegen die tijd zullen de titels van alle vijftien uitgevers die aan Libranda meedoen verkocht gaan worden via in totaal eenentwintig webwinkels.

De gemiddelde prijs van de ebooks die via Libranda geleverd worden zal zo’n 20-30 procent lager liggen dan de prijs van de gedrukte versie. Bij de lancering zullen er 2.000 Spaanstalige ebooks aangeboden worden. Tegen het eind van het jaar moeten dat er 8.000 tot 10.000 zijn. De ebooks op Libranda zijn in ePub-formaat, voorzien van Adobe DRM.

In de toekomst wil het platform ook ebooks aanbieden via grote spelers als Apple, Amazon en Google. Ook overweegt Libranda om abonnementen, streaming en leenmogelijkheden toe te voegen. Verder wil Libranda volgend jaar al ook uitbreiden naar Latijns-Amerika.

In tegenstelling tot eerdere berichten over een laag BTW-tarief voor ebooks in Spanje, zullen de ebooks via Libranda vallen onder het hoge tarief van 18 procent (per 1 juli). Spanje zelf wilde het BTW-tarief voor ebooks verlagen naar 4 procent, maar mag dit volgens Europese regels uiteindelijk toch niet doen. Wel gaat Spanje er bij de Europese Unie op aandringen om landen toe te staan ebooks onder het lage tarief te verkopen.

(Via: Publishing Perspectives.)

Vorig artikelMogelijk doorstart voor iRex
Volgend artikelTime toont nieuwe demo tablet-magazine
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in