Kno: enorme tablet met dubbel scherm

0

Vorige week werd een nieuwe tablet voor het eerst aan het publiek getoond. Het gaat om een tablet die speciaal voor de educatieve markt ontwikkeld is. De Kno heeft twee grote 14,1 inch LCD-aanraakschermen, wifi, bluetooth, 16GB geheugen en een batterijduur van 6-8 uur.

De ontwikkelaars van de Kno hebben onderzocht waarom tablets en ereaders tot nu toe niet zijn doorgebroken op de educatieve markt en constateerden dat de techniek nog geen betere ervaring dan gedrukte boeken biedt. Met de Kno hopen ze daar verandering in te brengen.

Studenten willen graag meerdere pagina’s tegelijk zien, tekst onderstrepen en aantekeningen toevoegen. Op huidige ereaders en tablets is dat grotendeels nog niet mogelijk of werkt het niet goed genoeg. Doordat de Kno twee schermen heeft, kunnen studenten makkelijker meerdere documenten tegelijk openen. Gecombineerd met het aanraakscherm biedt de Kno volgens de makers een acceptabel alternatief voor gedrukte boeken.

Inmiddels heeft het gelijknamige bedrijf Kno afspraken gemaakt met vier grote Amerikaanse uitgevers van lesmateriaal – Pearson, McGraw-Hill Education, Cengage Learning en Wiley – om content aan te leveren. Het bedrijf wil de tablet voor het eind van het jaar op de markt brengen en begint in de herfst met enkele tests.

De Kno moet volgens de makers voor minder dan duizend dollar verkocht gaan worden. Het apparaat is wel wat aan de zware kant: het weegt zo’n 2,5 kilo. Dichtgeklapt is hij net iets meer dan 2,5 centimeter dik.

(Via: NYTimes en GizMag.)

Vorig artikelTime toont nieuwe demo tablet-magazine
Volgend artikelPVI: kleurenereader komt eind 2010
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in