Touchscreen met fysieke knoppen in de maak

0

De meeste mensen vinden aanraakschermen niet ideaal om lange lappen tekst op te schrijven. Spellingcontroles en swype-functies vergemakkelijken het typen wat, maar in sommige situaties zou je het liefst een fysiek toetsenbord bij je smartphone, tablet of ereader hebben. Het bedrijf Tactus heeft een nieuwe oplossing bedacht: een aanraakscherm dat naar wens fysieke knoppen tevoorschijn tovert.

De techniek bestaat uit een laagje bovenop een standaard aanraakscherm. In het extra laagje kunnen op commando met behulp van een vloeistof vormen gemaakt worden die dienen als knopjes. Op dit moment moeten de werkzame gedeeltes van het scherm nog vooraf ingesteld worden, in een later stadium zou de techniek het mogelijk moeten maken om knoppen op dynamische plekken over het hele scherm aan te brengen.

Tactus verwacht de techniek in 2013 in de eerste producten op de markt te brengen. Naast mobiele apparaten zoekt het ook naar mogelijkheden op andere plaatsen waar aanraakschermen in worden gezet, zoals bediening in auto’s.

(Via: The Verge)

Vorig artikelBoekenwolk: kinderboeken in de cloud
Volgend artikelKLM biedt gratis digitale magazines via wifi in vliegtuig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in