Nieuwe uitgeverij voor journalistieke ebooks rond actuele thema’s

0

Een nieuwe Nederlandse uitgeverij komt binnenkort met een nieuwe publicatievorm onder de noemer ‘Nieuwsboek’. Nieuwsboeken zijn digitale uitgaves die ongeveer tien dagen na een grote gebeurtenis in Nederland verschijnen.

De nieuwe journalistieke uitgever, met de naam Het Journalistieke Boek, zoekt de markt op die inmiddels in het buitenland behoorlijk succesvol blijkt. Kranten als The Guardian brengen sinds enige tijd al korte ebooks op de markt rondom een actueel thema.

De initiatiefnemers van het Nieuwsboek zien ook kansen in Nederland voor dit soort ebooks. “De laatste jaren zwelt de kritiek op de gebruikelijke media aan. Hun nieuws is te vluchtig, hun verhalen zijn te oppervlakkig, ze richten zich vooral op kortdurende hypes.”

De nieuwe uitgeverij stelt naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis een team samen uit verschillende disciplines dat binnen een week voor een ebook zorgt over het thema. “Dit laat zich omschrijven als betrouwbaar, zorgvuldig en toegankelijk voor een breed publiek.”

Behalve het ebook wil de uitgeverij ook een kortstondige community rondom het boek opzetten in de vorm van een speciale website. Naast het Nieuwsboek wil de uitgeverij zich ook gaan richten op langdurige en diepgravende onderzoeksjournalistiek.

Vorig artikelApple brengt iBooks naar de Mac
Volgend artikelApplicatie BitLit maakt koppeling fysiek boek en ebook mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in