Ereaders met geïntegreerde Google eBooks aangekondigd

0

Google heeft op het bedrijfsblog de komst aangekondigd van ereaders met ingebouwde Google eBooks. De ebookwinkel van Google zit momenteel al geïntegreerd in het Android Honeycomb-besturingssysteem en zal uitgebreid worden naar eInk-ereaders. De eerste fabrikant met een ereader waarin de winkel van Google zit verwerkt is iRiver, dat de iRiver Story HD binnenkort in de VS op de markt zal brengen.

Op het blog stelt Google dat de ebookdienst van het bedrijf bewust open is gemaakt om fabrikanten de gelegenheid te geven de ebookwinkel te verwerken in producten. iRiver is met de iRiver HD de eerste, maar andere ereaders met Google-branded ebookwinkel zullen volgen. Het bedrijf roept bovendien ereaderfabrikanten op om de stap van iRiver te volgen.

De iRiver Story HD heeft een 6-inch eInkscherm met een resolutie van 1024 bij 768 pixels. Lezers kunnen met de ingebouwde wifi-verbinding draadloos nieuwe ebooks aanschaffen. Sinds kort is het apparaat (maar wel zonder wifi) ook in Nederland verkrijgbaar, voor 159 euro.

Het voordeel van de integratie met Google eBooks is dat je gekochte ebooks ook eenvoudig via de applicaties van Google op verschillende apparaten kunt lezen. Je complete bibliotheek blijft op die manier in de cloud beschikbaar, onafhankelijk van het apparaat waarop je wilt lezen.

(Via: Google Blog.)

Vorig artikelSchrijver Hans Vervoort komt met nieuwe ebook-actie
Volgend artikel‘iPlayer for Kindle’: videocontent verpakt als een stripverhaal voor de ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in