Boek.be verkoopt per oktober ebooks

0

Boek.be hoopt vanaf 1 oktober ebooks te kunnen gaan verkopen. Voor de distributie van ebooks is Boek.be in gesprek met eBoekhuis van Centraal boekhuis. Ook zijn zij in gesprek met BeBook en Sony over de verkoop van ereaders.

De ebooks zouden op Boekenbank verkocht gaan worden. De directeur van Boek.be, Geert Joris, zegt dat er ook nog naar andere partijen gekeken wordt voor samenwerking omtrent de distributie van ebooks. Omdat er ook ereaders verkocht moeten worden op het moment dat men ebooks verkoopt, is Joris in gesprek met BeBook en Sony. Hij vindt het een uitdaging om ervoor te zorgen dat de eerste ereader in België via een boekhandel wordt verkocht in plaats van via elektronica concerns als Mediamarkt en Fnac.

Boek.be organiseert boekenacties om het boek in Vlaanderen te promoten. Dat doen ze onder meer door een jaarlijkse boekenbeurs in november.

Boekenbank stelt zich tot doel om alle boeken die in Vlaanderen worden uitgegeven te publiceren op het internet. Zo willen zij een informatiebron zijn voor de boekverkoper en de boekenliefhebber.

(Via: Boekblad (abo).)

Vorig artikelWeer een nieuwe ereader: Aztak EZ Reader Pocket Pro
Volgend artikelEbooks bij Uitgeverij Eburon vanaf eind 2009

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in