Ebooks bij Uitgeverij Eburon vanaf eind 2009

0

Uitgeverij Eburon gaat de samenwerking aan met eBoekhuis en start met verkopen van ebooks vanaf eind 2009. De uitgaven zullen de werken van de eigen auteurs betreffen.

Ebooks bij Uitgeverij Eburon kunnen naast de papieren uitgave worden uitgegeven. De auteur kan er ook voor kiezen om zijn werk alleen digitaal te laten uitgeven. Dit kan een PDF versie zijn, maar ook een ePub bestand. Opslag, distributie en levering zal plaatsvinden via eBoekhuis.

“De keuze voor de dienstverlening van Centraal Boekhuis ligt voor de hand”, aldus Wiebe de Jager, directeur van Eburon en mede-oprichter van eReaders.nl. “Het CB zorgt al sinds jaar en dag voor een geruisloze afhandeling van bestellingen door de boekhandel. De ebook verkoop wordt perfect geïntegreerd in hun administratieve systemen, zodat wij daar verder geen omkijken naar hebben. Verder heeft het CB afspraken met grote retailers gemaakt, zodat onze ebooks via meerdere kanalen aangeschaft kunnen worden.”

We vroegen Wiebe de Jager hoe hij tegenover DRM staat op de uitgaven die via zijn uitgeverij verkocht worden: “We zijn voorstander van DRM-loze ebooks en zullen onze auteurs stellig afraden om toch voor DRM te kiezen. Onze ebooks worden bij voorkeur zonder DRM uitgegeven.”

De eerste titels van de uitgeverij worden eind 2009 verwacht. Eburon is een academische uitgeverij die uitgaven verzorgt in opdracht van auteurs, organisaties en promovendi.

(Via: Eburon nieuws.)

Vorig artikelBoek.be verkoopt per oktober ebooks
Volgend artikelGratis ebook ter promotie werkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in