Kno brengt studieboeken naar Facebook

0

Kno digitaliseert studieboeken en brengt de boeken uit op het web, Facebook en iPad. Het bedrijf zet een grote stap om studieboeken socialer te maken. De e-studieboeken maken het mogelijk om te studeren met Facebookvrienden, quizzen te doen en een digitaal aantekenboek te maken.

Het Amerikaanse Kno had zich al eerder op de digitale markt gericht. Het bedrijf bracht een gigantische tablet op de markt om te concurreren met de iPad. De tablet had twee schermen van maar liefst 14 inch. Nadat het bedrijf stopte met de ontwikkeling van deze tablet, richtte het zich op de studieboekenmarkt.

Kno laat weten dat ze 100.000 digitale studieboeken in hun systeem hebben. De titels kunnen worden gekocht of geleend. Ze zijn beschikbaar op de website van het bedrijf, op de iPad en op Facebook via een HTML5-reader. CEO van Kno, Osman Rashid: “Wij proberen niet om het studieboek te herdefiniëren, wij proberen te herdefiniëren hoe je leert.”

De elektronische studieboeken hebben veel opties, zo is het mogelijk om aantekeningen en highlights te maken. Via de website-versie hebben studenten onmiddellijk toegang tot de boeken wanneer ze maar willen, en op welk apparaat ze willen. Ook zijn alle titels en het studiemateriaal beschikbaar via Facebook. Studenten kunnen op Facebook alleen of met hun Facebookvrienden studeren.

De iPad-versie bevat nog meer extra’s: Journal en QuizMe. Deze helpen de student om de stof beter tot zich te nemen. De Journal is een digitaal aantekenboekje, waarin de student de belangrijkste noties, plaatjes en highlights uit een studieboek makkelijk in één document zet. De quiz-functie maakt van elk diagram uit de boeken automatisch een quiz. De Kno-app werd in juni gelanceerd en is nu al meer dan twee miljoen keer gedownload.

Op de video is een demonstratie te zien van de Kno-app:

(Via: TechCrunch.)

Vorig artikelAOL lanceert gepersonaliseerd iPad-magazine
Volgend artikelAmazon maakt ‘refurbished’ Kindle goedkoper, nieuwe ereaders op komst?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in