Voorlopig geen Nederlands verbod op verkoop Galaxy Tab 10.1

0

Zoals we gisteren berichtten eist Apple een verbod in Nederland op Samsung’s Galaxy Tab en de Galaxy S smartphones. De reden voor het verbod is volgens Apple schending van patentrechten. Vandaag en gisteren dienden de rechtszaken in Den Haag.

Apple meent dat de Galaxy Tab 10.1 en de Galaxy S smartphones te veel lijken op de iPad en iPhone. Gisteren draaide de rechtszaak vooral om patentrechten van de systeemsoftware iOS van Apple. Dus werd er ingegaan op zaken als ‘vingerbewegingen’ op het aanraakscherm.

Vandaag ging het vooral om modellenrechten. Apple beweerde dat online onderzoek uitwees dat 80 procent vond dat het ontwerp van de iPad en de Galaxy Tab ‘identiek’ zijn of ‘dezelfde totale indruk’ geven. De rechter bekritiseerde echter de gebruikte onderzoeksmethode. Apple ging zelfs zover om mee te delen dat consumenten verward en kwaad waren toen de ‘iPhone-kloon’ Galaxy S gelanceerd werd. Samsung wierp tegen dat er al veel apparaten plat en rechthoekig waren met ronde hoeken voor de komst van de iPhone. Samsung haalde fel uit naar Apple door te beweren dat zijzelf veel patenten hebben voor échte technologie.

In Duitsland en in Australië is een voorlopig verbod op verkoop van de tablet van Samsung gelegd. De rechter heeft vandaag voorlopig besloten dat als er een Nederlands verbod komt, dit niet voor 13 oktober in zal gaan. Dus Samsung kan de Galaxy Tab voorlopig op de Nederlandse markt uitbrengen. Onbekend is nog of Samsung dit inderdaad zal doen.

Momenteel zijn er nog meer rechtszaken gaande. Samsung heeft op zijn beurt een procedure gestart over UMTS-patenten die zouden zijn geschonden door Apple. Ook Motorola is inmiddels aangeklaagd door Apple. De Xoom tablet zou te veel op de iPad lijken. In dit geval eist Apple echter geen verbod. Het lijkt wel of Apple alleen maar succesvolle tablets laat verbieden.

De rechter zal 15 september haar definitieve uitspraak doen in de zaak tussen Samsung en Apple.

(Via: Webwereld.)

Vorig artikelDe lotgevallen van Tom Sawyer
Volgend artikelLaat je eigen (digitale) boek publiceren op Manuscripta

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in