NieuwZoet, een nieuwe manier om boeken te ontdekken

0

Afgelopen vrijdag is het nieuwe boekenplatform NieuwZoet gelanceerd. Op NieuwZoet krijg je als gebruiker dagelijks een boekentip op basis van je eigen leesvoorkeuren. Het bijzondere is dat deze tips ‘blind’ worden aanbevolen, dus zonder cover en auteursinformatie.

Voorheen heette dit platform Blz1, maar de initiatiefnemers kregen problemen met boekenketen Blz. die het gebruik van de naam niet toestond. NieuwZoet is momenteel in een betaversie beschikbaar voor 1.000 gebruikers die zich sinds vrijdag hebben aangemeld op het platform.

Bij het aanmelden krijgen gebruikers enkele vragen over hun leesvoorkeuren, zoals welke genres ze graag lezen en van wat voor soort plot ze houden. Op basis hiervan geeft het platform je een eerste aanbeveling, die bestaat uit de eerste paar bladzijden van een boek. Via een link onderaan het scherm kun je eventueel de titelinformatie opvragen.

Hierna krijg je dagelijkse een aanbeveling toegestuurd. Op NieuwZoet heb je nog de mogelijkheid om je profiel verder aan te vullen zodat je betere aanbevelingen krijgt. Wanneer je geïnteresseerd bent in een boek, kun je dat direct aanschaffen, digitaal of als papieren boek.

De initiatiefnemers willen naar eigen zeggen met NieuwZoet tegenwicht bieden tegen de bestselleritis. De lezer wordt aangemoedigd om op basis van de tekst van de eerste pagina’s een keuze te maken om een boek te kopen. NieuwZoet maakt gebruik van een zelf ontwikkeld algoritme om gebruikers persoonlijke aanbevelingen te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in