Bluefire Reader: nieuwe app voor beveiligde ebooks

0

Bluefire Productions, een softwarebedrijf uit Seattle, heeft een nieuwe applicatie gemaakt waarmee het mogelijk is ebooks met Adobe DRM-beveiliging op de iPad, iPhone en iPod touch te lezen. Dat was eerder al mogelijk met de txtr-applicatie, maar Bluefire Reader biedt een aantal extra opties.

Met de txtr-app was het noodzakelijk om een account aan te maken op de website van txtr om beveiligde ebooks in de applicatie te kunnen lezen. Bluefire maakt het een stuk eenvoudiger. Bij het installeren wordt gevraagd de applicatie aan je Adobe account te koppelen. Vervolgens kun je ebooks die je bijvoorbeeld bij Bol.com, Selexyz of Libris aangeschaft hebt eenvoudig via email of Dropbox in de applicatie openen. Ook ondersteunt de app het synchroniseren van ebooks via iTunes.

Behalve dat het met Bluefire makkelijker is beveiligde ebooks te openen, heeft de applicatie in tegenstelling tot txtr ook meer mogelijkheden op het gebied van tekstweergave. Zo zijn er vijf verschillende lettergroottes, kun je het contrast en de marges aanpassen en zijn er diverse opties voor de animatie van de paginawisseling. Eveneens kun je tekst in ebooks selecteren en kopiëren.

Verder is het ook mogelijk vanuit de app zelf nieuwe ebooks aan de bibliotheek toe te voegen. Op dit moment enkel via de catalogus van Feedbooks, maar volgens de makers van de app komen daar binnenkort andere gratis en betaalde bronnen bij.

Bluefire Reader is gratis te downloaden in de App Store.

Vorig artikelVargas Llosa: een boek is een papieren boek
Volgend artikelUitgevers richten zich nu op Samsung Galaxy Tab
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in