Nieuwe schermtechniek belooft snelheid, helderheid en lage kosten

0
DELEN

De huidige Pearl-eInktechniek laat zien wat op dit moment bij ereaders met elektronisch papier mogelijk is. Verschillende andere bedrijven werken echter ook aan de productie van epaper, hoewel ze daarin nog niet zover zijn als eInk. Aan de lijst van technieken die een kans maken op termijn het marktoverwicht van eInk te doorbreken, kan nu een nieuwe toegevoegd worden.

Het jonge bedrijf Gamma Dynamics werkt samen met de Universiteit van Cincinnati aan een eigen techniek om elektronisch papier te maken. Deze schermtechniek kan net als eInk beeld vasthouden zonder stroom te verbruiken, maar heeft een reflectie van meer dan 70 procent. Dat benadert de reflectie van papier (80 procent). Bij eInk is de reflectie slechts rond de 40 procent. Daarbij heeft de nieuwe techniek een verversingssnelheid van 20 milliseconden, waarmee het mogelijk zou worden om videobeelden af te spelen.

De techniek is ontwikkeld door de Universiteit van Cincinnati, die het bedrijf Gamma Dynamics een licentie heeft gegeven om naar commerciële productie van de schermen toe te werken. De nieuwe techniek is gebaseerd op elektrowetting, waarbij twee vloeibare substanties, olie en pigment, door middel van stroom van positie kunnen veranderen. Tot nu toe werkt de techniek met grijswaarden, maar er zijn ook succesvolle experimenten met kleur geweest. Omdat de schermen met deze techniek op bestaande LCD-productielijnen gemaakt kunnen worden, zullen de productiekosten waarschijnlijk bescheiden blijven.

(Via: Geek.com.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER