Onderzoek: nauwelijks kannibalisatie papieren boeken

0

Uit een Duits onderzoek blijkt dat ebooklezers nauwelijks minder gedrukte boeken kopen. Onderzoekers van de universiteit van Hamburg presenteerden de uitkomsten van een studie op de Frankfurter Buchmesse. “Kannibalisatie van gedrukte boeken vindt zelden plaats”, aldus de auteurs van het rapport.

22 procent van de ebookkopers schaft ook nog minstens 3 hardcovers aan per jaar. Bij mensen die geen ebooks lezen ligt dit percentage op 15 procent. Bij paperbacks zijn deze percentages minder ver van elkaar verwijderd. Wie ebooks leest, koopt over het algemeen meer boeken, stellen de onderzoekers. Papieren boeken worden vooral thuis gelezen, ebooks onderweg.

Aan ebooks geven de digitale lezers gemiddeld ruim 50 euro per jaar uit. Lezers van digitale boeken en lezers van papieren boeken geven jaarlijks gemiddeld 115 euro uit aan papieren boeken. In Duitsland is Amazon de populairste ebookwinkel. 79 procent van de ondervraagden koopt hier wel eens ebooks. Daarna volgen Thalia, Weltbild en Apple. Aan het onderzoek deden meer dan 2.500 mensen mee.

(Via Welt.de)

Vorig artikelOok Bookeen komt met ereader met frontlight
Volgend artikelRovio’s eerste boek-app is een kookboek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in