Franse supermarktketen Carrefour komt met eigen ereader

0

De Franse supermarktketen Carrefour introduceert onder de merknaam Nolim een tweetal ereaders tegen aantrekkelijke prijzen. Het bedrijf maakt ze in samenwerking met het eveneens Franse Bookeen. Samen gaan ze de strijd aan met Amazon en Fnac.

Carrefour zet met de Nolimbook en de Nolimbook+ twee interessante producten in de markt en hoopt vooral ook door een laag prijsniveau direct een goede entree te maken. Het basismodel gaat voor € 69,90 over de toonbank, de wat beter uitgeruste versie voor € 99,90.

De twee ereaders zijn min of meer vergelijkbaar maar doen wel iets onder voor de concurrentie. Zo maken ze geen gebruik van een HD-eInkscherm. De duurdere versie komt wel met ingebouwde verlichting. Beide ereaders hebben een ingebouwde ebookwinkel waarmee je via wifi ebooks kunt aanschaffen. Carrefour lanceerde ook een applicatie voor Android, waar ebooks mee gesynchroniseerd worden.

De ereaders komen in 230 Carrefour-winkels te liggen in speciale gedeeltes van 10-20 m2, waar personeel van de winkels uitleg geeft over de werking van de ereaders.

Amazon reageerde gisteren meteen op de introductie van Carrefour door de standaard-Kindle in Frankrijk in prijs te verlagen van 79 naar 59 euro.

Vorig artikelDuitse boekhandelaren komen met Tolino Tab
Volgend artikelEerste Nederlandse uitgevers vinden weg naar Kindle Store
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in