Franse supermarktketen Carrefour komt met eigen ereader

814
0
DELEN

De Franse supermarktketen Carrefour introduceert onder de merknaam Nolim een tweetal ereaders tegen aantrekkelijke prijzen. Het bedrijf maakt ze in samenwerking met het eveneens Franse Bookeen. Samen gaan ze de strijd aan met Amazon en Fnac.

Carrefour zet met de Nolimbook en de Nolimbook+ twee interessante producten in de markt en hoopt vooral ook door een laag prijsniveau direct een goede entree te maken. Het basismodel gaat voor € 69,90 over de toonbank, de wat beter uitgeruste versie voor € 99,90.

De twee ereaders zijn min of meer vergelijkbaar maar doen wel iets onder voor de concurrentie. Zo maken ze geen gebruik van een HD-eInkscherm. De duurdere versie komt wel met ingebouwde verlichting. Beide ereaders hebben een ingebouwde ebookwinkel waarmee je via wifi ebooks kunt aanschaffen. Carrefour lanceerde ook een applicatie voor Android, waar ebooks mee gesynchroniseerd worden.

De ereaders komen in 230 Carrefour-winkels te liggen in speciale gedeeltes van 10-20 m2, waar personeel van de winkels uitleg geeft over de werking van de ereaders.

Amazon reageerde gisteren meteen op de introductie van Carrefour door de standaard-Kindle in Frankrijk in prijs te verlagen van 79 naar 59 euro.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER