Eerste Nederlandse uitgevers vinden weg naar Kindle Store

0

Enkele weken geleden stelde Amazon de Kindle Store open voor Nederlandse selfpublishers en uitgevers via het programma Kindle Direct Publishing. De eerste uitgevers hebben inmiddels ebooks beschikbaar gemaakt. De grootste Nederlandse uitgevers laten zich er nog niet zien, waarschijnlijk in afwachting van een officieel contract met Amazon.

Het aanbod Nederlandse ebooks in de winkel van Amazon groeit langzaam maar zeker, naar nu ruim 400 titels. Daartussen zitten veel selfpublishers en auteursrechtenvrije titels, maar ook uitgeverijen Boekencentrum (Mozaiek), Fosfor en Link bieden ebooks aan in de Kindle Store.

Boekencentrum verkoopt onder het imprint Mozaiek een vijftiental titels, waaronder van Joke Verweerd en Dick van den Heuvel. Uitgeverij Link biedt het boek De tempelcode aan en de journalistieke uitgeverij Fosfor heeft ruim 30 titels naar Amazon ge-upload.

Nog geen van de bekende uitgevers als die van de groepen Lannoo of WPG bieden ebooks aan via de Kindle Store. Zij wachten waarschijnlijk tot er via de distributeur CB centrale afspraken met Amazon gemaakt zijn.

Vorig artikelFranse supermarktketen Carrefour komt met eigen ereader
Volgend artikelWH Smith sluit website vanwege expliciete ebooks
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in