Murdoch beschuldigt BBC van stelen

0

Rupert Murdoch, hoofd van het bedrijf News Corp domineert het nieuws deze week. Hij beschuldigt de BBC, Google, Microsoft en Ask.com van het stelen van content uit zijn kranten. Murdoch heeft het helemaal gehad met de zogenaamde “fair use-policy” en zegt een rechtszaak te beginnen tegen de parasieten die zijn nieuws afpakken.

Ook wil hij deze bedrijven tegenhouden met het installeren van zogenaamde pay-walls, zodat zijn nieuws niet meer zomaar gratis digitaal gelezen kan worden. Dat Murdoch het op dit moment alleen nog bij woorden houdt, blijkt uit het feit dat hij nog geen enkele betaalmuur heeft gebouwd en nog geen aanklacht heeft ingediend. Alleen de Wall Street Journal vraagt geld voor het lezen van de kranten artikelen.

Nu zegt Murdoch dus dat fair use illegaal is. Fair use betekent dat je stukjes mag gebruiken met voldoende bronvermelding in je artikel. De directeur van News Corp bezweert dat hij dit binnenkort gaat verbannen van zijn websites. Hieronder is het interview waarin Murdoch zegt dat hij fair use wil afschaffen. Hij zegt dit vrij in het begin, rond de vijfde minuut in het filmpje.

Op het internet gaan nu verschillende theorieën rond over het waarom van deze uitspraken. Een van de theorieën is dat Murdoch Google een hak wil zetten en zijn sites alleen nog door een beginnende zoekmachine wil laten indexeren. Een andere theorie is niet dat Murdoch gek is, maar dat hij het web wil herschikken als een soort tolpoort waarbij hij de wereld aan zijn realiteit wil aanpassen.

(Via: The Guardian.)

Vorig artikelKindle voor de pc beschikbaar
Volgend artikelGodenslaap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in