Gunstigere voorwaarden Amazon voor kranten en tijdschriften

0

Amazon zal de winstdeling voor kranten en tijdschriften op de Kindle per 1 december aanpassen. Voortaan krijgen uitgevers 70 procent van de opbrengst, net zoals gebruikelijk is bij concurrent Apple. Daarnaast wordt het met een nieuw uitgeefprogramma makkelijker om nieuwe tijdschriften en kranten op de Kindle en in Kindle-applicaties aan te bieden.

Met de nieuwe voorwaarden hoopt Amazon het voor uitgevers aantrekkelijker te maken hun tijdschriften en kranten naar de Kindle over te zetten. Tot nu toe waren de voorwaarden van Amazon veel minder voordelig dan die bij andere marktpartijen.

Amazon is voor de diverse smartphone- en tablet-applicaties bezig met het toevoegen van de mogelijkheid om tijdschriften en kranten ook hierop te kunnen lezen. Daarnaast is het aantal Kindle-bezitters wereldwijd nog steeds stijgende. Ook hierop is een groot deel van de beschikbare tijdschriften en kranten te lezen.

De verwachting is dat Amazon binnenkort ook met een soort tablet zal komen. Deze draait waarschijnlijk op het Android-besturingssysteem. Of deze gebruik zal maken van conventionele LCD-schermen of dat Amazon in samenwerking met een displayfabrikant wellicht een nieuwe schermtechniek zal introduceren, is nog niet bekend.

Met ‘Kindle Publishing for Periodicals‘ wil Amazon het verder makkelijker maken dat uitgevers nieuwe tijdschriften toevoegen. Via dit nieuwe programma kunnen die eenvoudig en snel nieuwe content toevoegen en geschikt maken voor publicatie op de Kindle en de Kindle-applicaties.

(Via: Amazon.)

Vorig artikel‘Ereader kan concurrentie met gedrukte boek aan’
Volgend artikelNew York Times gaat ebook-bestsellerlijst publiceren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in