Kindle Million Club uitgebreid tot 14 auteurs

0

Gisteren maakte Amazon bekend dat er drie nieuwe auteurs zijn toegetreden tot Kindle Million Club. Dit brengt het totaal van auteurs die een miljoen ebooks via het Kindle-platform hebben verkocht tot veertien. De drie nieuwe auteurs die zijn toegevoegd aan de lijst zijn de bestsellerauteurs David Baldacci en Stephanie Meyer en de onafhankelijke schrijfster Amanda Hocking.

In de Kindle Million Club zijn onder meer de bekende auteurs Lee Child, James Patterson, Stieg Larsson en Nora Roberts al eerder opgenomen. Amanda Hocking is de tweede auteur zonder uitgeverscontract die opgenomen is in de lijst. In juni ging John Locke haar voor als eerste onafhankelijke auteur die dit aantal behaalde. Amazon biedt uitgevers en onafhankelijke auteurs de mogelijkheid hun eigen ebooks te verkopen via het Kindle Direct Publishing-platform (KDP). Volgens TeleRead heeft Amazon 80 procent van de self-publishing markt in handen.

Eerder dit jaar heeft Amanda Hocking een contract voor vier boeken gesloten met uitgeverij St. Martin’s Press. Zij zal wel verder gaan met het in eigen beheer uitgeven van haar boeken en ze te verkopen via Amazon en andere online boekwinkels.

Amazon maakte eveneens bekend dat 12 KDP-auteurs meer dan 200.000 ebooks hebben verkocht en 30 KDP-auteurs meer dan 100.000 ebooks.

(Via: TeleRead en paidContent)

Vorig artikelEreaderverkoop groeit in 2012 met 31,4 procent
Volgend artikelKobo maakt ereader goedkoper met reclame

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in