Amazon vanaf morgen in Nederland met ebooks en ereaders

0

Vanaf morgen zal de Amerikaanse webwinkel Amazon in Nederland van start gaan met de verkoop van ebooks en ereaders. Dat melden diverse media. In eerste instantie biedt het bedrijf zo’n 20.000 ebooks in het Nederlands aan, naast miljoenen ebooks in andere talen.

Al maandenlang wordt er gespeculeerd over de komst van Amazon. Vanaf morgen kunnen consumenten dan eindelijk terecht op amazon.nl, waar ze dan de keus hebben uit de ereaders van het bedrijf en de ebooks. Amazon zegt contracten te hebben gesloten met alle grote Nederlandse uitgevers.

Als Amazon inderdaad morgen 20.000 Nederlandse ebooks aanbiedt ligt het iets achter op de concurrenten als Bol.com, Kobo en eBook.nl. Die hebben zo’n 30.000 titels in het assortiment.

Amazon gaat in Nederland drie verschillende ereaders verkopen. Het instapmodel van de Kindle kost 59 euro. De Paperwhite, met schermverlichting, kost tijdelijk 109 euro en wordt daarna verkocht voor 129 euro. De Kindle Voyage zal te koop zijn voor 189 euro. De ereaders worden voorlopig nog vanuit het buitenland verzonden.

Of Amazon.nl op termijn ook andere producten gaat aanbieden is nog niet bekend. Ook wil het bedrijf nog niet zeggen of de abonnementsdienst Kindle Unlimited in Nederland gelanceerd zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in