txtr is eerste iPhone app met Adobe DRM ondersteuning

0

Zojuist is versie 2.0 van de txtr iPhone applicatie in de App store van Apple verschenen. Deze ereader app is waarschijnlijk de eerste applicatie die Adobe DRM op ePub ebooks ondersteunt.

Deze gratis iPhone app geeft niet alleen toegang tot je eigen ebooks en documenten bij txtr.com, maar ook tot de 20.000 ebooks in de txtr Store, waarvan er 8000 in het Engels zijn.

Om de txtr app te gebruiken, moet je je registreren op txtr.com. Je kunt dit account aanmaken vanuit de app zelf. De applicatie zelf vertoont geen ebooks of documenten totdat je die zelf hebt geüpload op de txtr site. Als je op de txtr site een ebook of document in een collectie plaatst, dan wordt dat gesynchroniseerd naar deze applicatie. Op die manier kun je je aangekochte ebooks daar uploaden en vervolgens lezen op je iPhone of iPod Touch. In-App aankopen is nog niet geïntegreerd in de applicatie.

Je kunt je collectie ook delen met vrienden of collega’s. Dit is een handige manier om bijvoorbeeld vergaderstukken te delen of vrienden te wijzen op bepaalde ebooks die ze echt moeten lezen.

Heeft de app je collectie gesynchroniseerd, dan moet je je ebook nog downloaden. Vervolgens wordt het ebook weergegeven in de applicatie. We hebben dit getest met Charles Dickens A Tale of Two Cities dat geen DRM heeft en met Het Maria-Magdalena Mysterie van Kathleen McGowan, dat wel Adobe DRM heeft.

Het ebook van Dickens werd zonder problemen vertoond. Je kunt het prima lezen en de tekstgrootte aanpassen aan je voorkeuren. Het ebook dat wel met DRM behept is, laat zich echter niet vertonen. Er zou een venster moeten openen waarbij je met je Adobe ID en wachtwoord je iPhone of iPod Touch kunt autoriseren, aldus het Duitse Lesen.net. Dit kwam echter niet te voorschijn op de iPod Touch waarop wij dit probeerden. Op het forum MobileRead zijn meer gevallen bekend waarbij de ebooks met Adobe DRM niet gelezen konden worden. Het txtr blog heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat het met ebooks aangekocht in de txtr Store direct werkt, met ebooks van andere winkels is een workaround nodig. Om de workaround te laten werken, moet je op zijn minst één ebook uit de txtr Store hebben gekocht, om de activering te triggeren. Verdere instructies staan (in het Duits) op de website.

txtr heeft ook een gelijknamige ereader, die met edge technologie het internet op kan. Deze ereader synchroniseert ook met de website van het bedrijf. Tot nog toe is de edge technologie alleen te gebruiken in Duitsland.

(Via: Teleread.)

Vorig artikelCOOL-er ereader krijgt 3G en wifi
Volgend artikelDe eerste week: nook review round up

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in