Books-app van Google laat je eigen ebooks uploaden naar de cloud

0
DELEN

Google heeft een update beschikbaar gesteld voor de Android-applicatie Google Play Books. Vanaf nu is het mogelijk om je eigen ebooks die je al op je apparaat had staan te uploaden naar Google, zodat ze ook met andere apparaten gesynchroniseerd kunnen worden.

Sinds mei dit jaar biedt Google de mogelijkheid om je eigen ePub-bestanden met de ebook-app te lezen. Je moest ze daarvoor eerst via de pc of laptop naar je Google account uploaden. Vanaf nu kan dat direct vanaf je Android-toestel zelf.

Van bestanden die je toevoegt aan je Google-account worden de gelezen pagina’s, bladwijzers en notities gesynchroniseerd over de apparaten waarop je leest. Je kunt maximaal 1.000 bestanden uploaden, met een totale grootte van 50MB.

Na de update krijg je in het vervolg op je Android-toestel bij het openen van een ePub- of PDF-bestand de keuze om het bestand naar Google Play Books te uploaden. Behalve deze vernieuwing, biedt de update ook nog sneller openen van boeken, een andere layout voor markeringen en notities, lagere helderheidsinstellingen voor beter lezen bij weinig licht en de optie om elk boek te lezen in de liggende stand.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER