Amazon maakt nieuw ebookformaat Kindle Format 8 beschikbaar

0

Kindle Format 8 (KF8), het nieuwe ebookformaat dat Amazon in oktober 2011 reeds aankondigde, is na een relatief korte bètatestfase opengesteld voor het publiek. Met dit formaat wordt het mogelijk om digitale boeken te voorzien van bewegende beelden, geluiden en andere interactieve extra’s.

KF8 – de opvolger van het Mobi-formaat en Amazons antwoord op het open bestandsformaat ePub 3 – maakt onder meer gebruik van HTML5 en CSS3. Het geeft uitgevers de kans om verrijkte ebooks te creëren, wat vooral interessant is voor digitale fotoboeken, kookboeken, studieboeken, academische boeken, kinderboeken, graphic novels en strips.

Momenteel ondersteunt enkel de Kindle Fire het KF8-formaat, maar volgens Amazon wordt het de komende maanden ook uitgerold naar de laatste generatie Kindle-ereaders en de Kindle-apps. In Nederland is dit nieuwe ebookformaat nog niet van toepassing. Al komt daar mogelijk dit jaar nog verandering in, als Amazon zijn pijlen gaat richten op de Nederlandse markt.

Hier vind je een overzicht van de nieuwe specificaties. Verder is er een update van de Amazon Publishing Guidelines voorhanden. Met de nieuwe versie van KindleGen kan je bijvoorbeeld ePub-bestanden converteren naar het KF8-formaat. En de Kindle Previewer kan je gebruiken om te zien hoe de vormgeving van een ebook overkomt in het Kindle-formaat.

Lees ook: Dossier Kindle Format 8

(Via: The Digital Reader)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in