Bibliotheek en school bundelen krachten door Biebsearch

0

Bibliotheek Veldhoven en het Veldhovense Sondervick College gaan samenwerken in het kader van het Biebsearch-project. Het project bundelt de krachten van scholen en bibliotheken op het gebied van digitale en fysieke informatie. Vanaf het begin van het volgend schooljaar zal de bibliotheek zijn materialen aanbieden aan de school. De Veldhovense instellingen zijn de eerste in Noord-Brabant die meedoen met dit project.

Biebsearch is een samenwerkingsproject tussen de bibliotheek, het primair onderwijs en voortgezet onderwijs en MBO’s dat de bibliotheek letterlijk in de school brengt. Het project verrijkt scholen met direct beschikbare digitale content en fysieke materialen. Via de implementatie van een zoekvenster op de homepage van de Electronische Leeromgeving wordt de collectie van de bibliotheek direct toegankelijk voor zowel leerlingen als docenten van de scholen. De digitale content is onmiddellijk beschikbaar en fysieke materialen zoals boeken, cd’s en dvd’s kunnen besteld worden. Op deze manier worden zowel de materialen van de school als die van de bibliotheek in één omgeving aangeboden.

Het Sondervick College heeft voor het Biebsearch-project gekozen omdat het aansluit bij het beleid van de school, dat erop gericht is het onderwijs geleidelijk te digitaliseren. A. van Beurden, rector van het Sondervick College: “In alle lagen van onderwijs doen leerlingen het komende jaar ervaring op met de inzet van draadloze apparatuur in de klas. We streven ernaar dat deze wijze van werken over vier á vijf jaar is ingevoerd en dat een groot deel van de boeken dan is vervangen door digitaal materiaal.”

(Via: Bibliotheekblad)

Vorig artikelAmazon maakt nieuw ebookformaat Kindle Format 8 beschikbaar
Volgend artikel‘Ebookverkoop in 2011 verdubbeld ten opzichte van 2010’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in