Terry Pratchett brengt app uit rond Schijfwereld-serie

0

Gisteren verscheen de app “Discworld: The Ankh-Morpork Map” in Apple’s App Store. De applicatie is een interactieve landkaart van de belangrijkste stad in Pratchetts imaginaire wereld, Ankh-Morpork, oftewel Ankh-Meurbork in de Nederlandse versie. Met deze boek-app richt Pratchett zich op de miljoenen fans die zijn tientallen delen tellende boekenserie wereldwijd heeft.

De app is met een prijs van 13,99 dollar wat aan de dure kant voor een boek-app, maar daarvoor krijgt de Pratchett-fan dan wel een uitgebreide interactieve app met diverse functies.

Zo bevat de applicatie twee handgetekende gedetailleerde kaarten van de stad Ankh-Meurbork, waar honderden bewoners van de stad rondwandelen. Ook kun je een ‘guided-tour’ volgen langs de belangrijkste monumenten in de stad. Verder zijn er quotes uit de boeken te lezen en kun je op de afzonderlijke gebouwen klikken om meer informatie erover te lezen.

De applicatie is momenteel enkel beschikbaar op de iPad met besturingssysteem vanaf iOS 6. De uitgever sluit echter niet uit dat andere platforms als Android in de toekomst nog zullen volgen.

Klik hier om de app te downloaden

Bekijk hieronder de trailer van de app:

Vorig artikelDNP-app: abonneer je op individuele journalisten
Volgend artikelGratis ebooks met advertenties het antwoord op piraterij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in