Zijn er virussen voor ereaders?

0

Virussen op computers zijn zo oud als de weg naar Rome. De laatste tijd zijn mobiele telefoons steeds vaker het doelwit van acties van hackers. Maar hoe zit het met ereaders? Daar zijn weinig berichten over. Dat werpt de vraag op: zijn ereaders überhaupt vatbaar voor virussen? Met die vraag is Michael Kozlowski, redacteur bij Goodereader.com, aan de slag gegaan.

De redacteur beperkt zijn onderzoek tot Kindle-readers. Deze readers draaien vrijwel allemaal op Linux en dat besturingssysteem is bijzonder moeilijk aan te vallen. Het kan wel, er bestaan scripts die malware kunnen installeren, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat men die tegenkomt bij standaardgebruik van de Kindle.

Alhoewel Linux vrij veilig is, heeft Norton, maker van de meest populaire anti-virussoftware, verklaard dat het mogelijk is om een ereader als virusverspreider te gebruiken, wanneer de reader op verschillende computers wordt aangesloten.

Aangezien het lastig is om de beveiliging van Linux te doorboren, gecombineerd met het feit dat de meeste virussen nog altijd voor Windows worden geschreven, maakt dat met Kindle op dit moment weinig te vrezen is. Wellicht dat er in de toekomst meer gevaar is wanneer de markt voor ereaders groter wordt.

Vorig artikelMuseum voor Nederlands ebook
Volgend artikelStreamingdienst voor Nederlandse ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in