Marvel voegt digitale extra’s toe aan papieren stripboeken

0

Marvel Comics kondigde afgelopen weekend op het South by Southwest festival een applicatie aan die gebruik maakt van de Augmented Reality-techniek. De Marvel AR-app voorziet gedrukte Marvel-strips van DVD- en Blu-Ray-extra’s zoals 3D-animaties.

Wanneer de gebruiker zijn smartphone of tablet op een compatibele Marvel-strip richt, roept de app tal van digitale extra’s op: 3D-animaties, trailers of video’s met toelichting door de makers. Het in april te verschijnen stripverhaal Avengers Vs. X-Men wordt als eerste ondersteund. De app werd ontwikkeld door Aurasma, een Brits bedrijf dat eerder samen met De Telegraaf een poging ondernam om de gedrukte krant interactief te maken.

Marvel Comics heeft al een iOS– en Android-app uit. Die blijft beschikbaar en wordt binnenkort zelfs aangevuld met een reeks stripverhalen die enkel in digitale vorm verschijnen, de Marvel Infinite Comics.

De Marvel AR-app en de Marvel Infinite Comics-reeks maken deel uit van de digitale strategie die de Amerikaanse stripboekenuitgever zelf omschrijft als de ‘Marvel ReEvolution’. De samensmelting van gedrukte en digitale media is de toekomst van comics, aldus Marvel.

Bekijk hier een demonstratie van de Augmented Reality-app:

(Via: TechCrunch)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in