“Nederlanders vinden ebooks te duur”

1

De gratis ebooksite Bookboon concludeert na eigen onderzoek iets wat eigenlijk al bekend was: Nederlandse consumenten vinden de prijzen van ebooks te hoog. Ook is het aanbod van Nederlandse titels aan de lage kant.

Bookboon hield een enquête onder 2500 consumenten. Bijna een kwart van hen verwacht dit jaar een ereader of een tablet te zullen kopen. Maar het prijsniveau van ebooks is een drempel. Volgens Bookboon zijn veel van de aangeboden ebooks nu zowat even duur als gedrukte boeken.

Bijna 23 procent van de ondervraagden vindt ebooks te duur. 40 procent is ook van mening dat er te weinig titels worden aangeboden in digitale vorm. Thomas Buus Madsen van de website Bookboon stelt dat Nederland achterloopt op andere landen. “Mensen zijn nieuwsgierig en ze downloaden hun eerste ebooks. Veel van hen zijn echter teleurgesteld, onder andere omdat er niet genoeg titels beschikbaar zijn.”

Dat ebooks aan de hoge kant geprijsd zijn is een veelgehoorde klacht van ebooklezers. Tegelijk is het zo dat de prijzen van veel bestsellers ook in Nederland de laatste tijd gedaald zijn. Vooral recentere backlist-titels worden veelal onder de 10 euro aangeboden. De bestsellers van dit moment worden echter nog steeds wel grotendeels voor rond de 15 euro digitaal aangeboden.

Via ND

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in