ViewSonic komt met nieuwe ereaders

0

ViewSonic heeft in Engeland twee nieuwe eInk-ereaders aangekondigd voor de Europese markt. Het gaat om de modellen VEB620 en VEB625. De eerste is het instapmodel, de tweede heeft meer functies waaronder Wifi en touchscreen.

De VEB620 komt in het Verenigd Koninkrijk op de markt voor 175 pond en heeft een 6-inch scherm, 2 GB intern geheugen, 16 grijstinten, een SD-kaart ingang en een accelerometer. Met deze laatste functie wisselt de schermoriëntatie automatisch wanneer je de ereader draait. De VEB625, te koop voor 205 pond, heeft daarbij nog draadloos internet via Wifi en een touchscreen dat met de vinger of een stylus bediend kan worden. De ereaders ondersteunen onder meer ePub, HTML en PDF. Volgens de Nederlandstalige handleiding biedt de VEB625 ook ondersteuning voor 3G, maar dit staat in de specificaties verder nergens toegelicht. Eveneens kan er muziek in MP3-formaat op de ereaders afgespeeld worden. De apparaten hebben ingebouwde luidsprekers en een oortelefoonuitgang. Zowel de VEB620 als de VEB625 zijn in het zwart en in het wit verkrijgbaar.

Wanneer de apparaten precies te bestellen zijn, is niet helemaal duidelijk. Volgens goodereader.com pas in oktober, volgens Mobileread zijn ze mogelijk op dit moment al leverbaar.

Vorig artikelTime komt met abonnementen voor iPad
Volgend artikelHet nieuwe uitgeven met Adobe CS5
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in