Het nieuwe uitgeven met Adobe CS5

0
DELEN

Vandaag kondigt Adobe de release aan van de nieuwste softwareversie van de Creative Suite. De pakketten van Adobe (o.a. InDesign, Acrobat, Photoshop) worden in de uitgeefwereld veel gebruikt voor de opmaak van publicaties. Met de laatste update zegt Adobe klaar te zijn voor het digitale uitgeven.

Veel mensen in de uitgeefwereld zitten vooral te wachten op de nieuwste versie van InDesign. Met de huidige generatie tablets als de iPad gaat er steeds meer aandacht uit naar multimediale publicaties. InDesign CS5 biedt nieuwe functies die zich juist op een verbeterde integratie van audio, video, animatie en tekst richten. Het programma heeft in de nieuwe versie ook ondersteuning voor publicatie van boeken, tijdschriften en documenten op verschillende platforms als laptops, mobiele telefoons en ereaders. Zo kan het goed overweg met ePub, wat steeds meer de standaard wordt qua ebookformaat. Uitgevers hebben met InDesign nu meer controle over de layout en inhoud van boeken in dit formaat.

Een andere verbeterde functie in de nieuwe versie van InDesign ligt op het gebied van redactie en samenwerking. Met het nieuwe programma kan er volgens Adobe eenvoudig online in InDesign-bestanden samengewerkt worden. Ook zegt Adobe dat de nieuwste versie van de suite betere ondersteuning biedt voor crossmedia content, onder meer door een betere samenwerking van de verschillende softwarepakketten in de suite.

Adobe CS5 zal vanaf half mei te koop zijn. Een update van InDesign voor bezitters van eerdere versie kost 199 dollar, de volledige versie kost 699 dollar. Wanneer je de volledige suite (alle Adobe producten ineen) wilt kopen ben je 2599 dollar kwijt.

(Via: Persbericht Adobe.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER