Apple overschaduwt concurrentie op tabletmarkt tot 2015

0

Volgens een rapport van het onderzoeksbureau Gartner zal Apple’s besturingssysteem iOS de concurrentie op de tabletmarkt nog tot 2015 overschaduwen. Android van Google en QNX van Research in Motion (RIM) zullen Apple’s dichtste belagers worden.

Anno 2011 maakt 69 procent van alle tablets gebruik van het iOS-besturingssysteem van Apple. De concurrentie zal de komende jaren wel sterk gaan toenemen, maar Gartner voorspelt dat iOS in 2015 nog een marktaandeel van 47 procent zal halen. Dat heeft in de eerste plaats te maken met het rijke ecosysteem van Apple. Eerder dan om hardware, draait het op de tabletmarkt namelijk om applicaties. Daar zullen Apple’s concurrenten zich bewust van moeten worden, aldus Gartner.

Het onderzoeksbureau verwacht dat Google’s Android-systeem het jaar 2011 zal afsluiten met een marktaandeel op de tabletmarkt van om en bij de 20 procent. Volgens Gartner’s voorspellingen, zal dat aandeel tegen 2013 bijna verdubbelen, tot 39 procent.

Het QNX-besturingssysteem van RIM – waar tablets als de PlayBook op draaien – wordt volgens Gartner het derde belangrijkste platform. Het marktaandeel van QNX zal van 5,6 procent in 2011 stijgen naar 10 procent in 2015. Tenslotte voorspelt Gartner dat WebOS en MeeGo hun marktaandeel op de tabletmarkt de komende jaren niet zullen kunnen vergroten.

(Via: Gartner)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in