Magazine-app Google Currents nu ook in Nederland en België

0

Google heeft gisteren de internationale versie van de applicatie Currents in de iOS App Store en in de Google Play Store beschikbaar gemaakt. Met Currents kun je je eigen persoonlijke magazine samenstellen uit diverse bronnen. Nederlandse uitgevers kunnen daarnaast vanaf nu met Google Producer eenvoudig hun content op deze platformen aanbieden.

Google Currents lijkt qua werking op andere magazine-apps als Flipboard. Je kunt uit een groot aantal vooralsnog gratis bronnen kiezen, zoals die door Google in categorieën zijn onderverdeeld. Daarnaast is het ook mogelijk RSS-feeds uit je Google Reader-account in de app te laden. Verder kun je je onder de noemer ‘Curatoren’ abonneren op artikelen die door bekende persoonlijkheden via Google Plus gedeeld worden. De artikelen worden in een leesvriendelijke layout weergegeven.

Op dit moment is er nog niet veel Nederlandse content via Currents te vinden, maar de verwachting is dat dit snel zal toenemen nu de applicatie hier beschikbaar is. Als uitgever kun je namelijk ook eenvoudig je eigen content toevoegen aan Currents via Currents Producer. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je RSS-feeds te combineren, vergezeld van video-content en foto’s. Ook zet je eenvoudig documenten om in een gebruiksvriendelijke layout door artikelen toe te voegen vanuit Google docs, ePub-bestanden of HTML-bestanden.

Je vindt Google Currents voor Android hier, en voor iOS hier.

Heb je Google Currents gedownload op je tablet of smartphone? Abonneer je dan eenvoudig op de editie van eReaders.nl via deze link.

Vorig artikelNational Geographic: ‘Meer dan 14 ebooks lezen om milieu te helpen’
Volgend artikelNieuwe Nook krijgt ingebouwde schermverlichting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in