Nieuwe Nook krijgt ingebouwde schermverlichting

0

Barnes & Noble zal binnenkort een nieuwe versie van de Nook-ereader op de markt brengen die voorzien is van schermverlichting. Dat blijkt uit promotiemateriaal dat verscheen op het blog van The Digital Reader. De nieuwste Nook wordt mogelijk volgende week officieel aangekondigd.

Tot nu toe moest je voor ereaders met een eInkscherm net als voor papieren boeken ’s nachts of bij schemerlicht gebruik maken van een externe lichtbron, in tegenstelling tot LCD-ereaders, die zijn voorzien van achtergrondverlichting. De ‘Nook Simple Touch with GlowLight’ is waarschijnlijk voorzien van de techniek van FlexLighting, of een vergelijkbare fabrikant.

Eerder deze week was ook al in het nieuws dat de nieuwste Kindle van Amazon mogelijk ook met verlichting wordt uitgerust.

Hieronder zie je een demonstratie van deze verlichtingstechniek. FlexLight maakt gebruik van slechts een LED, zodat de batterijduur van een ereader relatief weinig te lijden heeft van het gebruik van de verlichting. Het licht wordt gelijkmatig over het scherm verspreid en kan in sterkte aangepast worden.

Vorig artikelMagazine-app Google Currents nu ook in Nederland en België
Volgend artikeleBookkaart niet verlengd wegens matig succes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in