“Ik wil mijn Kindle 2 ruilen voor een Kindle DX. Mag dat?”

0

Veel kopers van de Kindle 2 hebben spijt, het zogenaamde buyers remorse. Ze zijn in de kuil gevallen die veel early adopters tegenkomen: de update die een eerdere versie overbodig maakt. Een aantal gebruikers probeert zijn Kindle 2 te ruilen, ten faveure van de Kindle DX, die vorige week geïntroduceerd werd.

Ene Rachel Schwartz is met Amazon aan het strijden om haar Kindle om te mogen ruilen. “Als ik had geweten dat er een nieuwe kwam, twee maanden na de Kindle 2, had ik nog even gewacht en de grotere Kindle DX gekocht.” zegt Rachel. “Maar Amazon wil niet luisteren en blokkeert al mijn pogingen om te ruilen. Ze zouden de early adopters niet zo mogen straffen.” voegt Schwarz toe.

Er is wel een mogelijkheid om je Kindle 2 terug te geven. Voor kopers van electronica bestaat de clausule dat men het apparaat binnen dertig dagen mag terugsturen. Voor Schwarz geldt dit echter niet, zij kocht haar Kindle 2 twee weken na de release, in februari.

Behalve een groter e-Ink scherm, biedt Amazon via de Kindle DX abonnementen op kranten als de New York Times en de Wall Street Journal, een betere browser, pdf ondersteuning, rotatie van het scherm en een annotatie en higlight functie. Qua behuizing is er echter niet veel veranderd. Het uiterlijk van de Kindle DX ziet er hetzelfde uit als de Kindle 2. Waarschijnlijk daarom zien mensen niet dat het een wezenlijk ander apparaat is. Amazon’s terughoudendheid met het ruilen van de Kindle 2 voor de Kindle DX is daarom begrijpelijk. “Echter, ze hadden het wat beter moeten uitleggen.” zegt een andere Amazon klant die wel het geluk had binnen de dertig dagen te kunnen retourneren.

(Via: Wired Gadgetlab.)

Vorig artikelNieuwe widget van BookGlutton
Volgend artikelAankondiging nieuwe Zune via Twitter?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in