Liquavista ereaders halverwege 2011 beschikbaar

0

Zoals het er nu naar uitziet komt er halverwege 2011 een ereader op de markt met een scherm van het Nederlandse Liquavista. Gisteren maakte het bedrijf bekend samen te werken met Freescale, een fabrikant van processors. Daarbij liet Liquavista los dat het hun doel is om halverwege 2011 een ereader voor consumenten op de markt te hebben.

De meeste informatie uit het nieuwste persbericht dat Liquavista gisteren publiceerde, was eigenlijk al bekend. Sinds maart biedt Liquavista al ontwikkelpakketten aan met daarin een processor van Freescale. De i.MX51-processor is geoptimaliseerd voor een laag energieverbruik en speciaal gericht op tablets, netbooks en smartphones.

Wel nieuw is dat Liquavista nu een iets duidelijkere termijn noemde waarop de eerste ereaders met Liquavista-schermen op de markt komen. Eerder werd 2010/2011 als richtlijn gegeven, nu meldt het bedrijf dat het tot doel heeft een ereader met ‘electrowetting scherm midden-2011 op de markt te hebben.’

Omdat de ontwikkelpakketten bestaan uit 6-inch schermen, is het waarschijnlijk dat de eerste ereaders ook een 6-inch-scherm zullen hebben. Liquavista ziet hun schermen, die gebruik maken van electrowetting technologie, als startpunt van de nieuwe generatie ereaders. Hierop zal het mogelijk zijn om ook fullcolor magazines en bewegende beelden te tonen. In tegenstelling tot apparaten als bijvoorbeeld de iPad, kunnen de schermen ook in direct zonlicht goed gelezen worden.

Bekijk hier een van de nieuwste filmpjes van de Liquavista-techniek.

(Via: Liquavista.)

Vorig artikelGoogle wordt grootste ebookwinkel ter wereld
Volgend artikelEreaders en tablets worden massaproduct
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in