Drie tablets van Asus deze zomer verkrijgbaar in Nederland

0

Asus heeft gisteren in Amsterdam de eerste drie tablets van dit merk gepresenteerd die in Nederland binnenkort op de markt zullen komen. Het gaat om een tablet met optioneel toetsenbord, een tablet met uitschuifbaar toetsenbord en een notitietablet, de Eee Pad Memo.

De Eee Pad Transformer is de eerste Asus-tablet die in Nederland verkrijgbaar zal zijn, vanaf half juni. Het apparaat, een 10,1-inch tablet met een resolutie van 1280 bij 800 pixels, is in verschillende versies leverbaar. Je kunt met een speciaal docking station met toetsenbord makkelijk de functies uitbreiden en van het apparaat een soort netbook maken. Dit losse toetsenbord functioneert eveneens als extra batterij, waardoor de bedrijfstijd van de tablet met 8 uur uitgebreid wordt.

De Transformer is uitgerust met Android 3.0, een Tegra 2 processor, 16/32GB schijfruimte, 1 GB RAM, GPS, een microSD-kaartlezer, HDMI-uitgang en twee camera’s (1,2 en 5 megapixels). Het apparaat zal voor prijzen vanaf 399 euro te koop zijn.

De tweede tablet is de Eee Pad Slider, een 10,1-inch tablet met uitschuifbaar toetsenbord. Qua specificaties verschilt deze tablet weinig van de Transformer. In plaats van een los toetsenbord beschikt deze echter over een uitschuifbaar toetsenbord. De prijs hiervan is nog onbekend. De Slider is vanaf juli verkrijgbaar.

Tot slot introduceert Asus ook de Eee Pad Memo. Dit is een 7-inch tablet die wordt geleverd met speciaal pennetje waarmee je op het apparaat kunt schrijven, om bijvoorbeeld aantekeningen bij boeken te maken. Ook deze tablet wordt uitgerust met Android 3.0.

De Memo heeft verder een resolutie van 1024 bij 600 pixels en een Qualcomm Snapdragon processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Het apparaat wordt in augustus op de Nederlandse markt verwacht, voor een prijs van 599 euro. Alle drie de nieuwe apparaten van Asus hebben toegang tot de Android Market.

(Via: PortableGear.nl.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in