Gizmodo voelt Kindle DX aan de tand

0

Gadget- en techblog Gizmodo heeft als eerste een review van de Kindle DX online gezet. De review is niet onverdeeld positief; de DX is niet zo handig in gebruik (te groot) en alhoewel het eInk scherm prettig leesbaar is, wordt de traagheid van elektronisch papier toch als een handicap ervaren.

De reviewers zijn niet bijzonder onder de indruk van de ‘unieke leeservaring’ die de ereader zou bieden. Vooral nu de iPhone aan de opmars is als digitaal leesplatform en PixelQi hard werkt aan schermen die zowel voor computer- als leestoepassingen ingezet kunnen worden, is het maar de vraag of de Kindle DX wel voldoende meerwaarde biedt.

Gizmodo heeft duidelijk een haat/liefde verhouding met de Kindle. Op zich is het prijzenswaardig dat Amazon zich zo inzet om digitaal lezen op de kaart te zetten. Maar tenzij er snel allerlei digitale studieboeken beschikbaar komen voor de Kindle DX, zoals Amazon heeft beloofd, is het oordeel van Gizmodo helder: ‘Wij wachten af’.

De Kindle DX is niet in Europa te koop. iRex levert het enige alternatief met een 10″ scherm dat in Nederland momenteel verkrijgbaar is, in de vorm van de DR1000S.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in