Google bereikt akkoord met Franse uitgevers en schrijvers

0

Na zes jaar is er een einde gekomen aan de strijd tussen Franse uitgevers en Google rondom de massadigitalisering van boeken. De Franse uitgeversvereniging Syndicat National de l’Edition en schrijversvereniging SGDL hebben hun rechtszaken laten vallen en zijn akkoord gegaan met een aanbod van Google betreffende de commerciële exploitatie van boeken die niet meer in de winkel liggen maar nog wel onder het auteursrecht vallen.

Volgens Google is het akkoord baanbrekend en staat Frankrijk met deze nieuwe stap voorop in de wereld als het gaat om het digitaliseren van boeken die niet meer in druk zijn.

Door het akkoord houden Franse uitgevers en auteursrecht-eigenaren de controle over de commerciële exploitatie van hun door Google gescande boeken en kunnen ze vooraf ook aangeven of hun boeken gedigitaliseerd mogen worden.

Naast de afspraken rondom de gedigitaliseerde boeken, zal Google ook een aantal projecten binnen de Franse boekenmarkt gaan ondersteunen. Zo werkt Google mee aan een database van auteurs waarmee auteursrecht-eigenaren makkelijker geïdentificeerd en betaald kunnen worden.

(Via: Google)

Vorig artikelKLM biedt gratis digitale magazines via wifi in vliegtuig
Volgend artikel‘Amazon Appstore deze zomer in Europa’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in